Tuesday, August 23, 2011

Concert Quadrivium als seizoensopener in CC Zolder!

Beste,

Het nieuwe concertseizoen komt eraan, en we zijn niet weinig fier dat Quadrivium als seizoensopener is gevraagd in het cultuurcentrum van Zolder, "De Muze".

Quadrivium brengt in een uitgebreide bezetting als sextet hun programma "Vlamingen in Spanje". Vanwege het Spaanse karakter, en omdat het de seizoensopener is, worden er na afloop van het concert tapas aangeboden aan het publiek.


Het concert vindt plaats in de kerk van Zolder op zondag 18 september om 15.00u



In het kielzog van de Franse koning gingen een schare Vlaamse componisten mee op reis naar Spanje. Quadrivium brengt het resultaat van deze kruisbestuiving tussen de Vlaamse en Spaanse cultuur, en vult het programma ook aan met een hedendaagse noot: componist Janpieter Biesemans heeft speciaal voor dit programma een aantal gedichten "coplas" van de laat-middeleeuwse dichter Jorge Manrique getoonzet. Meer info kan men vinden op www.quadrivium.net. Hier onder een paar impressies van de pers:

  • Het publiek wordt mee opgetild, niet alleen door de muziek op zich maar ook door de uitvoerders die sereen, subtiel, evenwichtig, levendig, uitbundig, ingetogen, zuiver, harmonisch musiceren. Zo moet het geklonken hebben in de kasteelzalen,....(Ludwig Van Mechelen - Klassiek Centraal 03.02.11) 

  • Wat Biesemans in 2009 componeerde is een halssnoer juwelen dat in een zelden gehoorde harmonie en melodie past in 'het oude'. Dit is dus oud en nieuw in een verheerlijkende en respectvolle samenhang doen in elkaar vloeien. Hij componeert zeer tekstgebonden, verwijst naar de polyfonie, verwijst naar hedendaagse klusters die hij onopvallend in het werk stopt en bijzonder subtiel oplost in een bijzonder verantwoorde zetting. Je kan Janpieter Biesemans een zuiver en waardig opvolger noemen van de grote namen op de affiche: Johannes Ockeghem, Alexander Agricola, Jacob Obrecht en anderen.... (Ludwig Van Mechelen - Klassiek Centraal 03.02.11)


Quadrivium, ensemble voor middeleeuwse muziek, heeft voor dit programma de volgende bezetting:

- Ellen Delahanty, sopraan
- Jan Van Elsacker, tenor (wordt vervangen door Patrick De Brabandere)
- Willem Mook, luit en vihuela
- Maaike Boekholt, vedel
- Bill Taylor, harp en psalterium
- Geert Van Gele, blokfluit en organetto


Misschien tot in Zolder?

Met vriendelijke groeten,
Geert



PS: mocht u in de toekomst liever geen mailings meer ontvangen van ons, kan u zich altijd uitschrijven door een berichtje terug te sturen met als onderwerp "uitschrijven"


--
sites:
www.geertvangele.com
www.sospiri.com
www.quadrivium.net
www.kattenberg.net
www.ellendelahanty.com

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home