Wednesday, September 20, 2017

Voor de liefhebbers van briljante, feestelijke barokmuziek!

Hallo,

Hierbij een eerste uitnodiging van het nieuwe seizoen 17-18.

Mocht het u lukken om aanwezig te zijn, zou dat heel fijn zijn. Het belooft een speciale dag te worden, waar Ludmilla Tschakalova en mezelf de Goldberg variaties gaan brengen in een eigen bewerking samen met organist Luc Ponet.
zie onder voor meer info over deze feestelijke dag, of klik hier voor een video van de Goldberg variaties

Met vriendelijke groeten,

Geert



Een organisatie van vzw Organum Alden Biesen - Nieuwsbrief september 2017

BarokFest Alden Biesen - Zondag 8 oktober

Een hele dag barokke musiceervreugde in de Landcommanderij, dat is het doel van BarokFest: een feest maar ook een festival rond barokmuziek! Uitvoeringen van 17de en 18de eeuwse composities krijgen er gedurfde verklankingen gebaseerd op historisch geïnformeerde (her-)interpretaties.
 
Vanaf 7u15 wordt u verwelkomd door Les Amis, drie jachthoornblazers (trompe de chasse) die zorgen voor een passende wake-up call! Om 7u30 vangt in de kerk het Dauwconcert aan. Eigenlijk zijn het drie korte, opeenvolgende concertjes op diverse locaties. Onder leiding van een gids wandelt u doorheen het domein, van het ene concert naar het andere. Het duo Aurélie Viegas (op een Louis XVI-harp) en Wim Brabants (op een historische 8-kleppenfluit) brengt korte, passende programma's. Aansluitend kan u genieten van een feestelijk ontbijt, voorafgegaan door een glaasje sprankelende bubbels.

Tijdens het aperitiefconcert om 11u00 wordt een uitvoering van de Goldbergvariaties van J. S. Bach gebracht door Geert Van Gele (blokfluit), Ludmilla Tschakalova (klavecimbel) en Luc Ponet (orgel). Daarna wordt vanzelfsprekend het aperitief genuttigd en kan u aanschuiven voor een heerlijke lunch.

Dertig variaties in totaal, waarin Bach zijn onmetelijk meesterschap etaleert, terwijl hij de luisteraar tegelijkertijd weet te prikkelen en ontroeren. Tschakalova en Van Gele maakten een keuze uit deze variaties en bewerkten ze vervolgens voor het klavecimbel en de blokfluit. Verschillende blokfluittypes zijn hierbij aan te pas gekomen, gaande van de spring-in-'t-veld sopraanblokfluit tot de bedaarde en reflecterende basblokfluit. Luc Ponet neemt op het Van Peteghemorgel de overige variaties voor zijn rekening.
De dag wordt afgesloten met een cantateconcert om 15u00, uitgevoerd door solisten, het Vocal Consort en instrumentalisten van onze vertrouwde Bach Academie Alden Biesen. Op het programma staan werken van Johann Kuhnau, Johann Joachim Quantz en Johann Sebastian Bach. Van deze laatste o.a. de wondermooie cantate 'Gottes Zeit ist die Allerbeste Zeit', beter bekend als de Actus Tragicus. Napraten over deze prachtige beleving kan in het BachKaffee.
 
De VZW Organum nodigt elk jaar een internationale (hof-)organist uit om tijdens het BarokFest de specifieke klankkwaliteiten van het historische Van Peteghemorgel te demonstreren. Dit jaar valt deze eer te beurt aan de eigen hof-organist, Luc Ponet. Hij zal tijdens de verschillende concerten het orgel van Alden Biesen passend ten gehore brengen.

Meer informatie

Tickets

Hele dag - €90
Wake-up call, dauwconcert en ontbijt, aperitiefconcert en lunch, cantateconcert en BachKaffee
Voormiddag - €30
Wake-up call, dauwconcert, ontbijt
Voormiddag - €50
Wake-up call, dauwconcert, ontbijt, aperitiefconcert
Voormiddag €20
Aperitiefconcert
Namiddag €30
Cantateconcert en BachKaffee

Bekijk het volledige aanbod
Reserveer via
info@organum-aldenbiesen.be


U kan ook reeds reserveren voor het kerstconcert (Magnificat van J. S. Bach) op zaterdag 16 december en voor de passieconcerten (Requiem van W. A. Mozart) op zondag 25 maart of op (goede) vrijdag 30 maart.
Copyright © 2017 vzw Organum Alden Biesen
U ontvangt deze e-mail omdat u interesse toonde voor de vzw Organum Alden Biesen of partners.

Ons adres:








Architectenbureau www.archi4.be ondersteunt onze projecten voor het seizoen 17-18.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home