Monday, April 25, 2022

Concert Quadrivium in Meise op zo 15 mei

Beste concert liefhebber,

Het ensemble voor middeleeuwse muziek Quadrivium speelt op zondag 15 mei om 11u een aperitiefconcert met muziek uit het Italiaanse Trecento in een organisatie van het cultureel centrum "De Muze van Meise".

Cara Mia Donna
Muziek van Francesco Landini en Joannes Ciconia wordt gecombineerd met een speciaal voor dit programma gecomponeerd werk van Janpieter Biesemans op het bekende sonnet  "Vergine Bella" van Petrarca.

Het concert gaat door in de St. Stefanuskerk, Oppemkerkstraat 1, 1860 Meise.

Boek uw tickets eenvoudig via deze link.

Misschien kunnen jullie erbij zijn?

Met muzikale groeten,

Geert Van Gele




Tijdens de middeleeuwen vertegenwoordigde het quadrivium het curriculum bestaande uit vier disciplines: arithmetica, geometrica, musica en astronomia. Het hedendaagse ensemble pakt het iets anders aan en verenigt vier kleuren van het middeleeuwse muzikale palet: zangstem, blaasinstrumenten, tokkelinstrumenten en strijkinstrumenten. Met een uniek historisch instrumentarium biedt Quadrivium een breed spectrum van delicate klanken, die typisch zijn voor de polyfonie uit de late middeleeuwen en de vroege renaissance. Het vereren van de vrouw, met als summum de maagd Maria, is de rode draad doorheen dit programma. Composities van Trecento grootmeester Francesco Landini, zijn in Luik geboren opvolger Johannes Ciconia, en onze eigentijdse Janpieter Biesemans. Biesemans componeerde speciaal voor dit programma op een sonnet van Petrarca, 'Vergine Bella'.





--

sites:
www.ellendelahanty.com
www.sospiri.com
www.quadrivium.net
www.kattenberg.net


Indien u niet langer op de hoogte wenst gehouden te worden van onze activiteiten, gelieve een mail terug te sturen met als onderwerp "uitschrijven".

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home